torsdag 6. oktober 2011

Formål for denne bloggen

Hei
I mange år har styret i Norsk bibliotekforening avd Sør-Trøndelag jobbet med å holde seg oppdatert på hva som skjer i de ulike bibliotek i kommunene, og forsøkt å komme på banen når det trengs.

Våren 2010 igangsatte vi et prosjekt "Kokeboka - en solskinnshistorie" der vi arbeidet frem en liten spørreundersøkelse med vekt på hva lokalsamfunnet tjener på å ha bibliotek. Vi ba om en solskinnshistorie fra folkebibliotekene og svarene strømmet på vinter/vår 2011. Opprinnelig tenkte vi å trykke opp dette, men har funnet ut at å legge dette ut på blogg og facebook er en bedre idé. Det gjør det lettere å redigere underveis, da dette skal vise utvikling og samfunnsengasjement, og ikke være en statisk rapport. Vi håper blogginnleggene kan inspirere til videre utvikling av gode tjenester.

Vi har lært folkebibliotekene i Sør-Trøndelag bedre å kjenne gjennom dette, og vi håper at mange flere får anledning til dette gjennom bloggen: politikere, media, andre bibliotek og samfunnengasjerte rundt om i kommunene.

I tillegg til å vise dette prosjektet vil vi nok legge ut blogger om annet som skjer i regi av NBF Sør-Trøndelag også, som kampanjer og bibliotekpriser. Følg oss gjerne på Facebook og hjemmesiden vår også. Kom gjerne tilbake til oss med tilbakemeldinger via epost: nbfstr@gmail.com eller direkte på bloggen.

Redaksjonen for bibliotekbloggene består av: Liv Ranum, Sør-Trøndelag fylkesbibliotek ; Lars Danielsen, Trondheim folkebibliotek (styret) og Thrine Merethe Broch, Trondheim katedralskole (styret).

Med vennlig hilsen

Thrine Merethe Broch
leder
Norsk bibliotekforening avd Sør-Trøndelag

1 kommentar:

  1. Dette er en fin måte å få presentert bibliotekene på og fin til å få fram solskinnshistoriene. Bra tiltak!
    Hilsen Linda Østbye, NTNU UB - NBF/ST-er

    SvarSlett